Workshops, trainingen en coaching 

1

Bewust van je eigen mentale fitheid en die van je teamgenoten

Deze kennissessie is voor werknemers en leidinggevenden. Het herkennen, erkennen en voorkomen van overspanning en burn-out staan centraal tijdens dit programma. Inclusief de quickscan ‘Hoe vol is jouw batterij?’. Hiermee krijgt iedere deelnemer inzicht in de status van zijn eigen energiebalans op dit moment. We bespreken de verschillen tussen mentaal en psychisch verzuim, we gaan dieper in op de fasen en knelpunten van burn-out en over hoe je de burn-out cyclus kunt doorbreken.

2

Grip op je eigen mentale vooruitgang

Preventief aan het werk met de stressbeleving van de individuele medewerkers om ieders mentale kracht te versterken. Met behulp van een wetenschappelijk onderbouwde tool (Stress Ervarings Tool) analyseer ik de stressbeleving, waarbij het persoonlijke functioneren op zowel werk-als privégebied inzichtelijk wordt. Het energieverbruik van de medewerker wordt in kaart gebracht, evenals de mogelijke risico’s op onbalans, overbelasting, overspanning en uiteindelijk burn-out. De uitkomsten vertaal ik met de medewerker in een persoonlijk actieplan om zo de persoonlijke draagkracht te verstevigen en draaglast te verlagen.

3

Leren omgaan met stress vanuit je drijfveren

Met behulp van een online onderzoek (Management Drives) maak ik duidelijk wat jou motiveert. Welke drijfveren zitten er achter het gedrag dat je laat zien? En hoe beïnvloeden die jouw vitaliteit? Weet je dat, dan kun je leren om er beter mee om te gaan.

4

IEMT Coaching

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Het is een effectieve vorm van therapie voor onder andere stressreductie en burn-out preventie. IEMT geeft verlichting bij chronische problematiek: steeds terugkerende ongewenste gevoelens worden geneutraliseerd. Als IEMT-coach werk ik met de individuele medewerker aan het loslaten van bewuste en onbewuste herinneringen die stress of angst veroorzaken.

5

Coaching young professionals

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ treed ik als coach/mentor op voor medewerkers met 0-4 jaar werkervaring die net jouw bedrijf zijn binnengekomen. Zij zijn gebaat bij goede ondersteuning. Gedurende 6 maanden geef ik ze de begeleiding die ze nodig hebben. Samen maken we een persoonlijk actieplan met daarin aandacht voor thema’s als persoonlijk leiderschap, mentale fitheid en samenwerking & communicatie. Op die manier vergroot ik hun zelfbeeld.

Felix Kessels Interim HR professional

Wil je preventief werken aan de mentale fitheid van je medewerkers?