Gezonde medewerkers zorgen voor gezonde winsten

Mentaal verzuim is een groeiend probleem. Misschien heb je het in je eigen organisatie meegemaakt: goedwillende medewerkers die afhaken. Van de ene op de andere dag, zo lijkt het. Maar in werkelijkheid speelt het al langer. Stressgerelateerd verzuim en burn-out zijn sluipmoordenaars. Het voorkomen ervan is een gedeelde verantwoordelijkheid van jou en je werknemer. Wil je niet dat iemand uitvalt, dan moet je preventief in plaats van reactief te werk gaan. Ik help je daarbij. Standaard doe ik dat in de interim-HR-opdrachten die ik uitvoer. Maar je kunt me er ook apart voor inschakelen.

Maak mentale fitheid bespreekbaar

Je collega is nog niet ziek. Maar als je goed kijkt en luistert, merk je dat hij langzaam begint af te haken. Hij zegt ‘ja’, maar doet ‘nee’. Hij is weliswaar aan het werk, maar zijn productiviteit gaat achteruit. Ga je het gesprek aan over zijn mentale gezondheid, dan kun je hem helpen. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Als ervaren HR-specialist ben ik gespecialiseerd in het ondersteunen van individuele medewerkers en teams bij het versterken van hun mentale welzijn. Stap één is altijd de interactieve kennissessie ‘Bewust van je eigen mentale fitheid’.
Deze is bedoeld voor werknemers én managers. Tijdens deze sessie praten we over het herkennen, erkennen en voorkomen van overspanning en burn-out. Hoe open wordt er binnen jouw organisatie al gesproken over het onderwerp ‘mentale fitheid’?

Workshops, trainingen en coaching

Door een gezonde samenwerking tussen je leidinggevenden en medewerkers kan je organisatie mentaal groeien. Hoe sterker de mentale kracht van je werknemers, hoe kleiner het ziekteverzuim en de kans op burn-out. Dat is een boodschap waar je jouw mensen bewust van moet maken.

Ik help je om mentale fitheid eerder bespreekbaar te krijgen in een team. En om mentale gezondheidsproblemen en signalen van stress en burn-out bij medewerkers op tijd vast te stellen. Dat doe ik door mijn eigen expertise over dit onderwerp op allerlei manieren in te zetten.
Bekijk hieronder mijn diensten van workshops, trainingen en coaching.

Wil je preventief werken aan de mentale fitheid van je medewerkers?